24 april 2019 00:15

Genealogie van de familie Duck

Zoals bij de meeste families kom je ook bij het stamboomonderzoek van Donald Duck, enkele zeer dubieuze situaties tegen. 

Cornelis Prul

De stamvader van de familie is Cornelis Prul. Hij staat bekend als de stichter van Duckstad. Een woeste avonturier die leefde tijdens de Engelse kolonisatie van Amerika. Zijn zoon Theodoor trouwde met ene Petronella. Bij hun kinderen begint de eerste vreemde splitsing. 

Gijs Gans

Aan de ene kant duikt opeens een Sjaantje Waterhoen op, waaruit Archibald Gans geboren wordt, de vader van Gijs Gans. Nou ben ik geen expert op het gebied van het kruisen van verschillende rassen, maar hier zet ik toch enkele duidelijke vraagtekens bij. Was Archibald niet een geadopteerd kind van Sjaantje, terwijl zij zelf aangenomen was door Cornelis Prul? Of is ook hier sprake van bemoeienis door vruchtbaarheidsarts Jan Karbaat? De documenten zwijgen hierover.

Oma Duck

De andere kant verloopt in eerste instantie normaal. Dora Duck wordt geboren, de bij ons zeer bekende oma Duck. Ze krijgt 3 kinderen: Woerd, Trijntje en Driekus. Woerd is de vader van Donald en zijn zusje Dumbella. Donald heeft ondanks zijn verwoede pogingen met Katrien, nog steeds geen nazaten verwekt. Dumbella is de moeder van de neefjes: Kwik, Kwek en Kwak. De vader van de neefjes is echter niet bekend. Kwade tongen beweren dat Dumbella een one-night stand gehad heeft, met een niet nader te noemen inwoner van Duckstad. De conservatieve cultuur van Duckstad zorgt er tevens voor dat de neefjes door Donald opgevoed worden. Dumbella wordt door de gemeenschap doodgezwegen.

Diederik Duck

Trijntje is de moeder van Guus Geluk en Driekus trouwde met ene Zwaantje Meerkoet.
Het feit dat hun kind Diederik een 100% eend blijkt te zijn, zorgt ook hier voor enorme vraagtekens. Misschien is dat wel de reden dat deze warrige figuur uiteindelijk uit Duckstad verdwenen is.

 • Akim Stripspeciaalzaak

  Ulgersmaweg 14
  9731 BS Groningen

  +31 (0)50 - 549 96 98
  info@akim.nl

 • Openingstijden

  Do. 09:00 — 18:00
  Vr. 09:00 — 18:00
  Za. 10:00 — 17:00