Herman Gerards een leven vol stripboeken 15
15 januari 2019 00:15

Herman Gerards een leven vol stripboeken 15

Herman had een beslissing genomen. Hij zou stoppen met stripboeken verzamelen en een compleet nieuwe hobby zoeken. Hij was het eeuwige gepest van Diederik zat en wist dat hij nooit tegen diens collectie kon opboksen. Met een nieuwe verzameling was dat wat anders. Hij zou het Diederik niet vertellen en pas als zijn collectie aanzienlijke vormen had aangenomen, hem verrassen met zijn schitterende bezittingen.

Geld was geen probleem. Diederiks verzameling was veel uitgebreider, maar als hij de zijne zou verkopen bleef er genoeg poen over om iets leuks te kopen. Hij begon door Marktplaats te bladeren en keek of iemand wat spannends aanbood om mee te beginnen. Postzegels, neen dat was veel te afgezaagd. Sigarenbandjes, veel te uitgebreid. Militaria, hij had niks met die tweede Wereldoorlog rotzooi. Na een half uurtje zoeken begon hij moedeloos te worden. Werd er alleen maar troep aangeboden tegenwoordig? Net toen hij de moed dreigde op te geven, flitste een mooie advertentie voorbij:

“Aangeboden, prachtige collectie Pokemon kaarten. Ongesorteerd! Mogen weg tegen elk aannemelijk bod.” Dat was het. Je had weinig ruimte nodig om ze op te slaan en er konden zeer kostbare bijzitten. Herman had wel eens gehoord van kaarten van € 1000,- per stuk. 
Hij bekeek de foto’s en zag 6 mappen die vol zaten met kaartjes. Dat waren er toch al gauw enkele honderden. Hij bekeek de biedgeschiedenis en zag een hoogste bod van 30 euro door ene “Pokemonster”. Dat was duidelijk een echte verzamelaar. Hier moesten rigoureuze stappen ondernomen worden.

“Hoe is het eigenlijk met je stripboeken?” vroeg Diederik.
Herman antwoordde niet en nam een hap van zijn Tompouce. Hij liet zich niet meer op de kast jagen en zou die verwaande kwast binnenkort een vernietigende nederlaag toebrengen.
“Om wat moois te kopen moet je af en toe wat weg doen,” ging Diederik verder. “Ik heb bijvoorbeeld gisteren mijn Pokemonverzameling verkocht. Een of andere gek bood meteen 300 euro en dat terwijl ik de duurste kaartjes eruit gefilterd had. Soms moet je een beetje mazzel hebben.”

  • Akim Stripspeciaalzaak

    Ulgersmaweg 14
    9731 BS Groningen

    +31 (0)50 - 549 96 98
    info@akim.nl

  • Openingstijden

    Do. 09:00 — 18:00
    Vr. 09:00 — 18:00
    Za. 10:00 — 17:00