Herman Gerards een leven vol stripboeken deel 37
20 december 2019 00:30

Herman Gerards een leven vol stripboeken deel 37

Voorzichtig legde Herman de vuurwerkpakketten in de kofferbak. Sinds de ramp in Enschede was hij extra voorzichtig geworden. Het was dan wel legaal, maar je wist het nooit. Nu nog even terug voor de honderdduizendklapper en oud en nieuw kon niet meer stuk.

Vlak voor de vuurwerkwinkel nam een man plaats op de grond. Hij zette een kopje zonder oor voor zich neer en trok een meelijwekkend gezicht. Herman bleef staan en baalde.
Die bedelaar moest natuurlijk een aalmoes hebben en hij had net zijn laatste geld aan vuurwerk uitgegeven. Het was dan wel de kerstperiode, maar om nu te gaan pinnen voor een dakloze vond hij wat overdreven. Hij dacht even na en vond de oplossing. Hij liep langs de man, die begerig zijn arm uitstrekte.
“Ja ook fijne dagen beste man,” zei Herman. “Ik moet nog even wat boodschapjes doen en dan kom ik bij u terug”.
De man trok een bedenkelijk gezicht, maar dat was nergens voor nodig. Voor een echte Gerards was afspraak, afspraak. Hij haalde de honderdduizendklapper en propte hem voorzichtig op de achterbank. Daarna opende hij het pakket voor de kleinkinderen en haalde er een pakje sterretjes uit. Een was meer dan genoeg, want de kleinkinderen ging voor.

“Kijk eens beste man. Een klein presentje voor een gezellig uiteinde. Dit is trouwens hartstikke veilig, want het is zogenaamd koud vuur. Ik bedoel wie heeft er nou belang bij ernstige brandwonden.”
Hij wachtte niet op de reactie van de zwerver en liep terug naar de auto. Net toen hij wilde wegrijden rook hij een vreemde geur. Hij keek in de achteruitkijkspiegel en zag een van de pakketten oplichten. Hij sprong uit de auto om het vuur te doven, maar het was te laat. Onder vreselijke knallen en gierende vuurpijlen ging zijn hele aanschaf in rook op. Van zijn auto bleef niet veel meer over dan een klein smeulend hoopje.
De zwerver kwam uit een portiek tevoorschijn en schudde zijn hoofd.
“Hoe is het mogelijk en dat terwijl u me verzekerd heeft dat er van koud vuur sprake was. Ik wilde u alleen wat kerstsfeer meegeven voor onderweg. Maar even zo goed een fijn 2020 gewenst.

  • Akim Stripspeciaalzaak

    Ulgersmaweg 14
    9731 BS Groningen

    +31 (0)50 - 549 96 98
    info@akim.nl

  • Openingstijden

    Do. 09:00 — 18:00
    Vr. 09:00 — 18:00
    Za. 10:00 — 17:00