Herman Gerards een leven vol stripboeken deel 38
3 januari 2020 00:45

Herman Gerards een leven vol stripboeken deel 38

Vrolijk stapte Herman zijn favoriete stripwinkel binnen. Gelukkig waren de feestdagen voorbij en kon hij eindelijk verder gaan met de uitbreiding van zijn prachtige stripcollectie. Vandaag had hij zijn zinnen gezet op “De vallei der onsterfelijken deel 2” van Blake en Mortimer en “Lonesome deel 2” van Swolfs. Gezien het assortiment van Akim was dat geen enkel probleem. Hij pakte de delen uit de stelling en legde ze alvast bij de kassa. Nog even rondkijken of er iets anders voor een redelijke prijs te koop was.

Bij de hoek van Kuifje bewonderde hij een eerste druk van “Kuifje in Tibet”. Wat een schitterend exemplaar. Het leek net alsof hij nieuw uit de winkel kwam. De prijs was er ook wel naar: € 749. Helaas een aantal kilometers verwijderd van zijn bestedingsbudget. Aan de muur hing een levensgrote originele tekening van E.P.Jacobs. Weliswaar geen Blake en Mortimer, maar toch. Zo’n tekening was minstens 5000 euro waard. Hij wilde net doorlopen toen een grote hand op zijn schouder gelegd werd.
“Zo grote jongen ga je de nieuwe Donald Duck kopen? Zal ome Diederik je een eurootje geven voor de mazzel”? 

Herman voelde een aanval van zuurbranden opkomen en besloot geen antwoord te geven. Dat die flapdrol zijn eetlust verprutst had, was al meer dan genoeg. Diederik sloeg hem nog eens op de schouder en liep naar de kassa.
“Graag de luxe van “Vallei der onsterfelijken deel 2” en de hardcover van “Lonesome deel 2”, zei hij terwijl hij grijnzend naar Herman keek. “Ook wil ik even een blik werpen op de Jacobs die daar aan de muur hangt.”
Herman besloot dat het tijd werd om huiswaarts te keren. Zuurbranden was voldoende, hij hoefde er geen diarree bij te krijgen.

“Wilt u een tasje erbij meneer”, vroeg de vriendelijke verkoper. Herman knikte en de man bukte om er een te pakken. In een flits zag Herman het tasje van Diederik staan. Met de vingervlugheid van Hans Kazan paste hij diens bestelling een klein beetje aan. Buiten opende hij de softcover van Blake en Mortimer en grijnsde.  Waarschijnlijk was dit het enige exemplaar dat met een gesigneerde prent geleverd werd.

  • Akim Stripspeciaalzaak

    Ulgersmaweg 14
    9731 BS Groningen

    +31 (0)50 - 549 96 98
    info@akim.nl

  • Openingstijden

    Do. 09:00 — 18:00
    Vr. 09:00 — 18:00
    Za. 10:00 — 17:00