Herman Gerards een leven vol stripboeken deel 39
17 januari 2020 00:15

Herman Gerards een leven vol stripboeken deel 39

Herman ging voor de spiegel staan en bekeek trots zijn aankoop. Een paar echte Ecco-schoenen voor nog geen 40 euro. Het was al het vierde topkoopje dat hij vandaag gescoord had. Hoezo “Blue Monday”? Het was gewoon je levensinstelling die het plezier van een dag bepaalde en niet het een of andere stompzinnige onderzoek.

Hij liep naar de kassa en rekende af. De vriendelijke verkoopster vroeg of hij er een spuitbus bij wilde, omdat het nogal regenachtig was de laatste tijd. Hij knikte en ze spoot de schoenen met vaste hand in. Herman besloot er een feestdag van te maken en deed zijn nieuwe schoenen meteen aan. De verkoopster stelde voor zijn ouwe stappers meteen bij het grof vuil te gooien.
Hij bedankte haar voor de service en liep naar buiten. Zijn dag kon niet meer stuk.

Bij de bushalte stond het huilen hem nader dan het lachen. Tien meter nadat hij de schoenenwinkel had verlaten, bleek een stoeptegel niet helemaal vast te liggen. De onderliggende plas water zorgde ervoor dat zijn schoenen volledig doorweekt raakten. De spuitbus van het vriendelijke meisje voldeed toch niet helemaal. Toen hij bukte om met een zakdoek de ergste gevolgen te verhelpen, reed een taxi snoeihard door een plas. De modder zat tot aan het onderste punt van zijn bilnaad. Als klap op de vuurpijl kon hij zijn portemonnee niet vinden. De alleraardigste buschauffeur stelde voor dat hij dan maar moest gaan lopen.
Na anderhalf uur stappen door vreselijk noodweer, opende hij eindelijk zijn vertrouwde voordeur.
Hij zette zijn nieuwe schoenen in de hal en liep naar binnen.

“Heb je geen nieuwe schoenen gekocht?” vroeg Babs.
Herman schudde zijn hoofd. Door het slechte weer zag je toch geen verschil meer tussen het oude en het nieuwe paar. Babs schonk hem een kop hete chocolademelk in en ging op zijn schoot zitten. Herman nam voorzichtig een slok en wachtte op wat er komen ging. Dit was een gevaarlijke situatie. Ze gaf hem een kus op zijn voorhoofd en stelde op zachte toon een vraag.
“Wat zou je van een liefdesbaby vinden, schatje?”
Herman duwde haar van zich af en sloot zich op in zijn stripkamer. Hoezo “Blue Monday”?
Je kon het beter “Bloody Monday” noemen. 

  • Akim Stripspeciaalzaak

    Ulgersmaweg 14
    9731 BS Groningen

    +31 (0)50 - 549 96 98
    info@akim.nl

  • Openingstijden

    Do. 09:00 — 18:00
    Vr. 09:00 — 18:00
    Za. 10:00 — 17:00