Het ideale leven voor een man?
22 januari 2020 00:30

Het ideale leven voor een man?

Je slaapt elke dag op de bank tot 15.50 uur. Dat kan ook niet anders, want pas om 16.00 uur gaat je stamcafé open. Je hebt je vaste plek aan de bar, waar je onder het genot van een groot glas bier de paardenkoersen doorneemt. Uiteraard wordt ook de toto niet vergeten.

Duivenvereniging

In het weekend is het een kwestie van plannen. Per slot van rekening ben je actief lid van de: voetbalvereniging, dartclub, duivenvereniging en de snookercompetitie. Verder train je de jeugd van de rugbyclub en wil je geen wedstrijd van je favoriete team missen.

Financiën

Hier zijn natuurlijk aanzienlijke kosten aan verbonden, maar gelukkig heeft je vrouw een baan. Haar organisatietalent is ook bovengemiddeld, want ze kan deze baan uitstekend combineren met haar huishoudelijke taken. De financiële kant van het verhaal is wat ingewikkelder. Zij beheert de huishoudbeurs, maar er moeten ook nog schulden betaald worden. Ik bedoel gokken op de paardenkoersen en een uitgebreide kaart in je stamcafé verdient persoonlijke aandacht.

Linke Loetje

Bestaat zo’n leven in de huidige hectische maatschappij? Misschien, maar in stripland zeker.
Bovenstaande omschrijving past exact bij de Britse stripfiguur Andy Capp. Reg Smythe begon er in 1957 mee in de Daily Mirror. In Nederland verscheen de strip onder de naam “Jan met de pet” eind jaren 50 in de Nieuwe Revu. Tussen 1968 en 1988 maakte het furore als “Linke Loetje” in de Volkskrant.

Lapzwans

Critici zullen, misschien terecht, opmerken dat Loetje een vrouwonvriendelijke aan roken en drank verslaafde lapzwans is, maar dat doet niets af aan zijn populariteit. Op zijn hoogtepunt in de jaren 80 lazen dagelijks 250 miljoen mensen wereldwijd zijn belevenissen. Het was de meest verspreide krantenstrip aller tijden. Vrouwen zullen mij de volgende opmerking waarschijnlijk niet in dank afnemen, maar deze aantallen bevestigen alleen maar de keiharde waarheid van de titel.
De meeste mannen zien dit zeer zeker als het ideale leven!

  • Akim Stripspeciaalzaak

    Ulgersmaweg 14
    9731 BS Groningen

    +31 (0)50 - 549 96 98
    info@akim.nl

  • Openingstijden

    Do. 09:00 — 18:00
    Vr. 09:00 — 18:00
    Za. 10:00 — 17:00