Herman Gerards - een leven vol stripboeken (deel 43)
13 maart 2020 00:30

Herman Gerards - een leven vol stripboeken (deel 43)

“Herman doe verdorie die deur open. Je lijkt wel een klein kind.”
Babs bonkte nog enkele keren tegen de kelderdeur, maar Herman was onverbiddelijk. In tijden van Corona moesten rigoureuze maatregelen genomen worden. Hij klapte zijn veldbed open en schoof de tas met ongelezen strips eronder. Eindelijk kon hij alle delen van Roodbaard en Thorgal ongestoord lezen. Samen met XIII en Largo Winch kon hij weken vooruit.

Hij plaatste de straalkachel tegenover de strandstoel en controleerde zijn petroleumvoorraad.
Het oude stelletje van zijn moeder kwam zo uitstekend van pas. In de stelling achter hem stonden 4 flessen jenever, 8 flessen wijn en 40 liter bronwater. Zonder dat Babs het merkte had hij het geleidelijk naar beneden gebracht. Onder de drank stonden blikken snert en bruine bonen. Lucky Luke en alle helden uit het wilde westen aten bruine bonen, dus dat moest op zijn minst zeer voedzaam zijn. Hij had geen koelkast, dus vleeswaren en zuivel waren uit den boze. Gelukkig was hij een liefhebber van pindakaas en Duo Penotti. Zijn boterham zou geen beleg tekort komen.

Hij keek tevreden rond en ging op zijn strandstoel zitten. Als oud padvinder kon je zo’n overlevingssituatie wel aan hem overlaten. Hij wilde net beginnen met het eerste deel van XIII, toen Babs weer op de deur begon te bonken.
“Hoe denk je je behoefte daar te doen? Je bent toch niet van plan het afvoerputje te gebruiken?”
Herman grijnsde. Babs kende hem natuurlijk al jaren en prees op deze manier zijn improvisatievermogen. Natuurlijk gebruikte hij het putje, een andere mogelijkheid was er niet.

“Neem nou maar een extra pilletje, want ik ga de boel niet weer verschonen,” zei Babs
Zijn darmstelsel was dusdanig van streek, dat een extreme kuur Imodium noodzakelijk was. Stom dat hij het brood vergeten was. anders had hij het waarschijnlijk een paar dagen langer uitgehouden. Zijn midlife-gestel was een stuk minder bestand tegen bruine bonen dan hij gedacht had. Zijn respect voor bikkels als Lucky Luke en Old Shatterhand was hierdoor alleen maar gegroeid. Die waren pas echt Coronabestendig.

  • Akim Stripspeciaalzaak

    Ulgersmaweg 14
    9731 BS Groningen

    +31 (0)50 - 549 96 98
    info@akim.nl

  • Openingstijden

    Do. 09:00 — 18:00
    Vr. 09:00 — 18:00
    Za. 10:00 — 17:00