18 maart 2020 00:15

In quarantaine

Een van de gevolgen van het Coronavirus is dat mensen zoveel mogelijk thuis moeten blijven om besmetting te voorkomen. Bij het vermoeden van besmetting worden ze zelfs in quarantaine geplaatst, een vervelende maar noodzakelijke maatregel. Hoe gaan we die zee aan extra tijd invullen? We kunnen thuis werken, de tuin voorjaarklaar maken, het plafond witten, eindelijk de zolder opruimen, of heel Netflix op alfabetische volgorde afwerken. Allemaal nuttige dan wel nutteloze handelingen, maar het kan ook anders.
Besteed weer eens ouderwets aandacht aan uw hobby. Probeer uw gemiddelde qua sjoelen te verhogen, zet die antieke Carrera-racebaan weer eens in elkaar, of geniet van alles wat de stripwereld u te bieden heeft.
 
• Probeer eens een nieuwe serie uit. Stripland bestaat echt niet alleen uit Kuifje en Suske en Wiske. Misschien is zelfs een Graphic Novel iets voor u. Strips waarvan sommigen het niveau van een literair meesterwerk benaderen. Tip: De Deentjes van Clarke.
• Verdiep u eens in zeldzame eerste drukken. Hoe herken je dat het een eerste druk is? Welke eerste drukken zijn erg gezocht? Wat is de invloed van de staat op de waarde van het stripboek? Op deze manier krijgt u een beeld hoe een bepaalde prijs tot stand komt. Tip: Via enkele blogs van Akim, of via website Catawiki kunt u informatie vinden.
• Probeer zelf een stripverhaal te maken. Je kunt beginnen met een origineel scenario, waarna je via tekstballonnen overgaat op de tekeningen. Misschien een idee om dit met iemand samen te doen (wel via internet om direct contact te vermijden). Tip: Striptekenen, 1001 handige trucs van Steven de Rie.
• Maak een legpuzzel. We kennen allemaal de prachtige puzzels van Jan van Haasteren, maar er zijn vele anderen. In de reeks Asterix zijn enkele mooie exemplaren verschenen en dat geldt voor vele andere series. Tip: De moderne Disneypuzzels met nostalgische afbeeldingen.
 
Verveling is een sluipend gevaar tijdens gedwongen verblijf in een kleine ruimte. Misschien dat deze tips de sleur een beetje kunnen doorbreken en houd je los van het virus, ook dreigende relatieproblemen buiten de deur.

 • Akim Stripspeciaalzaak

  Ulgersmaweg 14
  9731 BS Groningen

  +31 (0)50 - 549 96 98
  info@akim.nl

 • Openingstijden

  Do. 09:00 — 18:00
  Vr. 09:00 — 18:00
  Za. 10:00 — 17:00