Herman Gerards - een leven vol stripboeken (deel 58)
15 januari 2021 00:15

Herman Gerards - een leven vol stripboeken (deel 58)

Zuchtend schoof Herman de krant aan de kant, wat een bedragen. De eerste Batman uit 1940 was verkocht voor 1,8 miljoen euro en een originele voorkant van De blauwe lotus ging weg voor 3,2 miljoen euro. Nou was dat tweede item volslagen onbereikbaar, maar de Batman had hem toch aan het denken gezet. De verkoper had het boekje in 1979 gekocht voor 2500 euro. Dat was natuurlijk een behoorlijk bedrag, maar uiteindelijk had hij een winst gemaakt van meer dan 1,7 miljoen euro.

Het zou best zo kunnen zijn dat hij nu een stripboek in bezit had, dat over 30 jaar een vermogen waard was. De kunst was alleen om te bepalen welke. Hij liep naar zijn stripkamer en liet zijn vingers langs de collectie gaan. Een eerste druk van De Wollebollen uit de Kiekeboe-serie. Leuk item, maar daar kon je nog steeds geen villa voor kopen. De allereerste Spinneman uit de Hip comics. Had geweldig kunnen zijn, als het de Amerikaanse versie betrof. De Piratenoorlog, Glashard met wikkel, De duivel aan boord, allemaal toptitels, maar eigenlijk net niet. De kans was groter dat ze over 30 jaar helemaal niks meer waard waren. Misschien dacht hij verkeerd en moest hij zich richten op een stripboek dat nu nog niks voorstelde. Ja dat was het, hij stond toch bekend als een groot stripkenner en hij moest nu zijn vooruitziende blik bewijzen.

Mopperend zat Herman een week later op de bank. Babs was boos geworden door de kosten voor het professioneel verpakken van 3 stripboeken. Ze begreep totaal niet dat je stripboeken alleen 100% goed kon houden, als ze in plexiglas verpakt werden. De kosten van 320 euro werden over 30 jaar natuurlijk ruimschoots terugbetaald. Het ergste was echter de reactie van zijn zwager Diederik. Net toen Babs in zijn plan begon te geloven, zorgde hij ervoor dat ze de komende maand waarschijnlijk amper met hem zou praten.
‘Bwahaha, die sjap heeft 3 delen van Biebel laten inpakken. Een prachtige investering Herman, al denk ik dat je met 3 zakken tuinaarde meer rendement zult halen.’ 

  • Akim Stripspeciaalzaak

    Ulgersmaweg 14
    9731 BS Groningen

    +31 (0)50 - 549 96 98
    info@akim.nl

  • Openingstijden

    Do. 09:00 — 18:00
    Vr. 09:00 — 18:00
    Za. 10:00 — 17:00