Het mooiste meisje van de klas
8 juli 2020 00:30

Het mooiste meisje van de klas

Afgelopen maandag rond half 10 zapte mijn vrouw naar NPO-1. ‘Het mooiste meisje van de klas’ stond op het punt van beginnen. Hoogste tijd natuurlijk om te verkassen naar mijn geliefde plek achter de laptop, tot ik vanuit mijn ooghoek het markante hoofd van Boris Kousemaker zag verschijnen. Wat had de eigenaar van Lambiek te maken met dit naar mijn mening behoorlijk simplistische programma?

Blook

Na een kleine opfrisronde van mijn wederhelft bleek deze aflevering te gaan over Babiche Bakker en de vreselijke dingen die ze ondanks haar schoonheid in het leven moest meemaken. Ondanks dat Kousemaker met een exemplaar van De Keizerkraker in handen stond, had ik nog steeds geen idee welke overeenkomst de legendarische schoonheid met dit album had. Tot de naam Blook viel. Blook en de supermolekuul, het prachtige verhaal van Johnn Bakker en Lo Hartog van Banda. De link was gelegd. Johnn Bakker was de vader van Babiche en had haar moeder vlak na de geboorte verlaten. Allemaal erg vreselijk natuurlijk, maar mijn interesse ging meer uit naar het verband met De Keizerkraker

Willy Dondersteen

Volgens het titelblad is dit illegale album geschreven door ene Willy Dondersteen, voor een parodie op Suske en Wiske natuurlijk een prachtige naam. Jarenlang zijn stripliefhebbers op zoek geweest naar de echte tekenaar achter dit pseudoniem. Volgens Boris Kousemaker en meerdere andere kenners gaat het om Johnn Bakker. In beginsel bestond hier nog enige twijfel over, maar nu weten we wel beter. Johnn Bakker is inderdaad de tekenaar van deze bekende parodie uit de krakersperiode.
Eigenlijk is het best wel bijzonder dat zo’n stom tv-programma de aanleiding is geweest voor deze blog. Van ‘Het mooiste meisje van de klas’ naar de tekenaar van De Keizerkraker. Het zijn bijzondere tijden. 

  • Akim Stripspeciaalzaak

    Ulgersmaweg 14
    9731 BS Groningen

    +31 (0)50 - 549 96 98
    info@akim.nl

  • Openingstijden

    Do. 09:00 — 18:00
    Vr. 09:00 — 18:00
    Za. 10:00 — 17:00