Het ultieme stripboek
5 februari 2020 11:00

Het ultieme stripboek

Stel we kunnen de beste tekenaar en de beste scenarist laten samenwerken. Ook mogen we gebruik maken van alle personages uit de stripwereld. Hoe zou het ultieme stripboek er dan uit komen te zien? Een kleine poging.

Oscar Martin

Als tekenaars nemen we Oscar Martin en Lorenzo Palloni. Martin in de stijl van zijn hoofdpersoon “Solo” en Palloni gezien de sfeer in het prachtige stripboek “Het eiland”. Als scenaristen Matz en Fabien Nury.
We laten het verhaal afspelen in Londen anno nu. Een geheim genootschap, traditioneel gekleed in Victoriaanse klederdracht, probeert via aanslagen en nepnieuws het Verenigd Koninkrijk terug te brengen naar de Europese Unie. De leiding van deze misdaadorganisatie is in handen van “The Joker” die nauw samenwerkt met Jethro Steelfingers uit Blueberry. Harteloze en keiharde figuren die voor niets terugdeinzen om hun doel te bereiken.

Jerome K. Bloks

De regering van Groot-Brittannië raakt in paniek en doet een beroep op 2 kundige en redelijk onberispelijke helden, Blacksad  en Jerome K. Bloks. Blacksad neemt de infiltratie in de donkere Londense onderwereld voor zijn rekening, terwijl Jerome op zijn Solex de verschillende puzzelstukjes aan elkaar rijgt. Hulp krijgen ze van 2 charmante assistentes: Jessica Blandy en Franka. De dames leveren goed werk af, maar kunnen moeilijk samen door een deur. Hun dominante karakters zijn hier duidelijk debet aan.

Calamity Jane

Als slot een aantal randfiguren die niet veel bijdragen aan het plot, maar wel voor vermaak en vertraging zorgen. Gaston Flatér, die een huis aan huis verzendbedrijf is begonnen voor meeuwen en katten en last but not least Calamity Jane als nieuwsgierige journaliste.
Als ik het zo teruglees ben ik toch wel geïnteresseerd in het eindresultaat. Dit boek moet toch de top 10 van 2020 kunnen halen. Nu nog een titel, wat vindt u van: No more Brexit! Ik bedoel maar.

  • Akim Stripspeciaalzaak

    Ulgersmaweg 14
    9731 BS Groningen

    +31 (0)50 - 549 96 98
    info@akim.nl

  • Openingstijden

    Do. 09:00 — 18:00
    Vr. 09:00 — 18:00
    Za. 10:00 — 17:00