Marvel movies – comics
21 februari 2023 00:15

Marvel movies – comics

Als liefhebber van oude Marvel comics heb ik me nooit aan de films gewaagd. Ik wilde de betovering voor mezelf niet verbreken. Na diverse positieve geluiden van mede-nerds heb ik de handschoen opgepakt. Een verslag.

Na het afsluiten van een Disney+ abonnement deed zich meteen de eerste lastige vraag voor: In welke volgorde ga ik de vele Marvel-Films bekijken? Mijn eerste reactie was om het productiejaar als uitgangspunt te nemen, maar na enig onderzoek bleek dit een slechte optie te zijn.

Captain America

Een beter plan was om de chronologie van de Marvelverhalen te hanteren. Met andere woorden gerangschikt in de tijd dat de gebeurtenissen plaatsvinden. Op die manier start je met Captain America, the first Avenger uit 2011. Het verhaal speelt zich af in 1942 en beschrijft het ontstaan van Captain America tijdens de tweede wereldoorlog.

Skrulls

Na deze, overigens zeer goede, kijkervaring komt Captain Marvel uit 2019 aan de beurt. Dit verhaal speelt zich af in de jaren 90 en gaat over de jacht van Captain Marvel op the Skrulls. Wat erg leuk was in deze film waren de verwijzingen naar de gebruiken uit de Nineties. Een must voor de huidige Midlife figuren.

Iron Man

Op dit moment kijk ik naar het eerste deel van Iron Man uit 2008. Het verhaal speelt in 2010 en gaat over de ontwikkeling van het Iron-Man pak. Het verhaal is uitstekend en het zette me aan tot het herlezen van enkele oude Hip-Comics. Het effect is dus eigenlijk andersom. De films verbreken de betovering niet, maar zetten je aan om die te herbeleven.

Hulk

De keus om de officiële Marvel-tijdlijn te hanteren, bevalt me prima. Je voorkomt zo een chaotische kijkervaring en beweegt je logisch in de wereld van de Marvel-helden. De volgende film wordt Iron man-2 uit 2010 en daarna The incredible Hulk uit 2008. 
   De andere films uit deze volgorde zijn te vinden op internet. Voor een goed begrip van de Marvel-wereld is mijn advies, doen! (en je raakt ook weer gemotiveerd om je oude comics uit het stof te halen)

  • Akim Stripspeciaalzaak

    Ulgersmaweg 14
    9731 BS Groningen

    +31 (0)50 - 549 96 98
    info@akim.nl

  • Openingstijden

    Do. 09:00 — 18:00
    Vr. 09:00 — 18:00
    Za. 10:00 — 17:00