Ons lijstje van 2023
9 januari 2024 18:00

Ons lijstje van 2023

We krijgen wel eens de volgende vraag:
“Hebben jullie nog een suggestie voor een leuke/goede/mooie/grappige/spannende/verrassende strip?”
Jazeker! En met de start van het nieuwe jaar een lijstje met strips van afgelopen jaar die ons bijgebleven zijn, op alfabetische volgorde:

  • Asterix 40 – De Witte Iris
    Dit is het beste Asterix-album sinds jaren (Goscinny waardig!). Geen rare wezens of matig scenario, maar een goed opgezet verhaal waarbij de oude helden ook de aandacht krijgen die ze verdienen.
     
  • Guust, Flater slaat weer toe.
    25 jaar na het overlijden van Franquin werd er een nieuw album van Guust uitgebracht. Iedere Guust liefhebber zei van tevoren dat het niet zo zou zijn als van Franquin. En toch de humor van Franquin optimaal kunnen benaderen.
     
  • Keizerin Charlotte 3: Adiós, Carlotta
    Fabien Nury weet als geen ander hoe je een spannende reeks moet neerzetten. Gecombineerd met de geweldige tekeningen van Matthieu Bonhomme, die onder andere ook delen 1 en 4 van Lucky Luke heeft getekend, krijg je een reeks die lastig weg te leggen is
     
  • Kronieken van Amoras 13: De Droom van Arthur
    Tekenaar Charel Cambré liet zelf op social media weten dat hij met dit album bezig was met het beste album uit deze reeks. "Hij had dit eerder gezegd, en het wordt inderdaad steeds beter
     
  • Lucky Luke door…(6): De Ontembaren
    Ondanks dat de tekenstijl van Blutch (Christian Hincker) afwijkt van de stijl in de reguliere albums, is het wel zeer herkenbaar. Een verhaal wat zo in de reguliere reeks zou passen.
     
  • Paardengod
    Een horrorverhaal zoals velen, zou je kunnen denken. Bos, mensenoffers en andere horror. En toch, het tekenwerk is top, zij het met wat schoonheidsfoutjes. Maar dat vergeet je snel. Oh, en verwacht niet dat alles wordt uitgelegd; een tweede keer lezen kan handig zijn. En dan nog blijven er mysteries over.
     
  • Thorgal Saga 1 – Vaarwel Aaricia
    Spin-off reeks van Thorgal, met telkens een losstaand verhaal binnen het Thorgal-universum.
    Samenvattend is het scenario van Robin Recht er een uit de extra-categorie. Het tekenwerk sluit goed aan bij de historische gebeurtenissen en getuigt van een perfecte beheersing van het ambacht (onze recensie 17 februari 2023).

  • Akim Stripspeciaalzaak

    Ulgersmaweg 14
    9731 BS Groningen

    +31 (0)50 - 549 96 98
    info@akim.nl

  • Openingstijden

    Do. 09:00 — 18:00
    Vr. 09:00 — 18:00
    Za. 10:00 — 17:00