Stripdagen i.s.m. Comic Con 2019
27 maart 2019 00:15

Stripdagen i.s.m. Comic Con 2019

Vrijdagochtend om half 6 vertrokken we met onze hele equipe richting Utrecht. Na een dag keihard werken was onze stand ’s avonds eindelijk op verkoopsterkte. 

Deadpool

Toen zaterdagochtend de deuren geopend werden, stroomden 17000 belangstellenden gestaag de hallen binnen. Het evenement was volledig uitverkocht! Personen verkleed als Deadpool, Spiderman, de Hulk en vrijwel alle Marvelhelden zorgden al snel voor een geweldige sfeer. Opvallend was ook dat vele culturen present waren. Waar een gezamenlijk interesse al niet voor kan zorgdragen.

Comic Con

Het grootste deel van de aanwezigen bestond uit jongeren en vroeg-volwassenen. En daar komen we wat ons betreft op het belangrijkste punt: de samenstelling van het publiek.
Het kopen en verzamelen van stripboeken wordt meestal geassocieerd met muffige 50-tigers en ouder. Op Comic Con komen echter de nieuwe generaties. De kans om je product te profileren en ze enthousiast te maken. Laat de jeugd zien hoe geweldig moderne stripseries zijn en hoe te gek het is om in die gefantaseerde werelden weg te zwijmelen.

One punch man

Vlak voor de stripdagen bracht een vader een bezoek aan onze winkel. Voor het eerst nam hij zijn zoontje mee. Het ventje was zo enthousiast over onze winkel, dat ik hem en zijn vader een kaartje gegeven heb voor Comic Con. Na afloop kwam hij naar me toe en vertelde dat hij de mooiste dag van zijn leven had gehad. Kijk daarom staan wij op dit evenement en doen wij onze uiterste best. Het stoffige imago van stripboeken moet opgepoetst worden. Hetzelfde gevoel wat ik als kind kreeg bij het verschijnen van de nieuwe Asterix, kan de huidige generatie weer krijgen bij het verschijnen van de nieuwe One punch man. 

  • Akim Stripspeciaalzaak

    Ulgersmaweg 14
    9731 BS Groningen

    +31 (0)50 - 549 96 98
    info@akim.nl

  • Openingstijden

    Do. 09:00 — 18:00
    Vr. 09:00 — 18:00
    Za. 10:00 — 17:00