Superheld, of Superdwaas?
1 juli 2020 00:15

Superheld, of Superdwaas?

Naast de bekende superhelden als Spiderman, of Captain America komen er in de wereld van de mutanten enkele zeer aparte kostgangers voor. Laten we eens een onderscheid maken tussen de vreemdste, de positiefste en de door mij minst begrepen superheld.

Krankzinnig

De lijst van ‘geschifte’ superhelden is zo lang, dat ik me wil beperken tot een top 3. Het ergste van deze lijst is dat ik het niet zelf verzonnen heb. Ze komen werkelijk voor in de Marvel, of DC- uitgaves.
 
3. Codpiece. Deze superheld slechterik bouwde een robotpenis om zijn vijanden dood te swaffelen. Volgens de overlevering kwam dat door een minderwaardigheidscomplex t.o.v. het vrouwelijk geslacht. Ik wilde het hier verder bij laten. 
 
2. Dogwelder. Deze, naar mijn mening toch enigszins psychopatische, persoonlijkheid last dode straathonden vast aan het gezicht van boeven. In Japan schijnt het een cultheld te zijn, tja… 
 
1. Zeitgeist. Altijd handig als je met je kots door staal heen kunt branden. Ik wil deze meneer niet graag tegenkomen als hij te diep in het glaasje gekeken heeft.
 
De positiefste superheld is zonder discussie Danny the street. Door zijn superkrachten biedt hij iedereen die verstoten is door de maatschappij een veilige thuishaven. Misschien een idee om deze held in de huidige wereldwijde discussie als uithangbord te gebruiken?
 
De minst begrepen superheld vind ik Wanda Maximoff, alias Scarlet Witch. Zij kan waarschijnlijkheid in haar directe omgeving manipuleren. Ik heb deze vaardigheid een poosje bestudeerd, maar ik begrijp er geen jota van. Misschien dat een echte Marvelkenner het me kan uitleggen.

Prijsvraag

Toen ik aan deze blog schreef, vroeg mijn vrouw me welke superheld ikzelf graag wilde zijn. Kijk, dat is nog eens een vraag. Daar ik niet als een spin langs de muren wil klimmen, of dagenlang moet zoeken naar een telefooncel om me te verkleden, kwam ik uit bij Cypher. Hij kan alle talen spreken, vertalen en begrijpen. Gezien mijn leesfanatisme een geweldige vaardigheid. Welke superheld zou jij graag willen zijn? Mail je antwoord voor 31 juli naar info@akim.nl. De meest originele inzending wordt beloond met een kleine attentie.

  • Akim Stripspeciaalzaak

    Ulgersmaweg 14
    9731 BS Groningen

    +31 (0)50 - 549 96 98
    info@akim.nl

  • Openingstijden

    Do. 09:00 — 18:00
    Vr. 09:00 — 18:00
    Za. 10:00 — 17:00