Tintin au pays de Corona – Kuifje in Coronaland
16 december 2020 00:30

Tintin au pays de Corona – Kuifje in Coronaland

In dit 25e deel vertrekt onze reporter met zijn trouwe vriend Bobbie naar het ministaatje Coronaland. De president, Roberto Rastapopoulos, heeft een plan bedacht om de wereldheerschappij te veroveren. Na een zogenaamd vriendschapsbezoek van Kuifjes boezemvriend Tchang, lukte het hem om zijn gast te besmetten met het gevaarlijke virus ‘Covid - dix-neuf’. Tijdens een bezoek van Tchang aan de warenmarkt van Wuhan, besmet hij op die manier honderden mensen. Dit heeft na enkele weken een wereldwijde pandemie tot gevolg.

Pfiezerius

De bekende detectives Jansen en Janssen ontdekken dat Rastapopoulos een vaccin genaamd Pfiezerius ontwikkeld heeft. om de pandemie te bestrijden. Hierin is echter een gevaarlijke chip verwerkt, die het mogelijk maakt om de hersens van de ontvanger van buitenaf te besturen. Alle wereldburgers zullen op die manier veranderen in willoze slaven, aangestuurd door deze keiharde misdadiger.

Covid - dix-neuf

Doordat de eerste vaccinaties al plaatsvinden, begint de tijd te dringen. Kuifje probeert samen met zijn vriend kapitein Haddock de basisformule van het vaccin te stelen. De gegevens worden dan overgedragen aan professor Zonnebloem, die in zijn laboratorium een herstelvaccin zal ontwikkelen, dat de werking van Pfiezerius ongedaan maakt.
Door een intelligente afleidingsmanoeuvre weten onze helden de formule te bemachtigen. Rastapopoulos reageert echter zeer snel en gijzelt professor Zonnebloem. Hij besmet de geleerde met ‘Covid – dix-neuf’ om hem op die manier volledig in zijn macht te krijgen. De incubatietijd van het virus bedraagt exact 10 dagen, waarna de wereld reddeloos verloren zal zijn.
Lukt het Kuifje om zijn vriend Zonnebloem te bevrijden en hem binnen de incubatieperiode een herstelvaccin te laten ontwikkelen. Kan hij daarna een systeem ontwikkelen om elk besmet persoon te vaccineren, of geraakt de wereld in de macht van de gewetenloze schurk Roberto Rastapopoulos? U kunt het allemaal lezen in het nieuwe album van Herge. Binnenkort verkrijgbaar bij de bekende boekhandels.

  • Akim Stripspeciaalzaak

    Ulgersmaweg 14
    9731 BS Groningen

    +31 (0)50 - 549 96 98
    info@akim.nl

  • Openingstijden

    Do. 09:00 — 18:00
    Vr. 09:00 — 18:00
    Za. 10:00 — 17:00