Delisle - Collectie - Burma chronicles

Beschikbare exemplaren voor deze uitgave

Burma chronicles
Nieuw
Delisle - Collectie
Softcover
€ 17,75

Inhoud

Engelstalig

Guy Delisle, die in het buitenland al naam maakte met onthullende strips over zijn reizen naar China en Noord-Korea, schetst in birma een indringend en tegelijk humoristisch beeld van het leven in een land dat geregeerd wordt door een van de meest repressieve junta's ter wereld.

Delisle woont al een tijd in Montpellier (vlakbij Lewis Trondheim), want zijn echtgenote Nadège is Française. Zij werkt voor Artsen Zonder Grenzen (AZG), en sinds hij haar kent, volgt Delisle haar de wereld rond. In 2005 verbleven zij een jaar in Birma, zoals Myanmar nog steeds wordt genoemd in landen als Frankrijk en de VS, die de militaire junta niet erkennen. Tot voor kort werd het land bij ons enkel in verband gebracht met de vrijwillige gevangenschap van Nobelprijswinnares Aung San Suu Kyi. Door de protesterende boeddhistische monniken vorig najaar en de cycloon Nargis vorige maand staat Birma véél meer in de internationale aandacht dan de generaals lief is en is het land bij ons een stuk bekender dan pakweg Bhutan of Laos. Maar politiek was sowieso niet Delisles eerste bekommernis, want hij voelt zich geen journalist. Hij wil vooral kleine dingetjes laten zien: het leven van alledag, bekeken door een westerse bril. Dus krijg je een inkijk op de Birmese waterfeesten, op de surrealistische censuur die nog steeds teksten wegknipt uit buitenlandse bladen, maar ook op hoe AZG het werken onmogelijk wordt gemaakt door de bureaucratie. Door zijn jarenlange ervaring als tekenfilmer is Delisle een scherpe observator en kan hij uitstekend inschatten wat er voldoende interessant is om te worden verteld. Zijn aanpak maakt van Birma een lichtvoetig maar indrukwekkend getuigenis van een jaartje Birma.

Overige productgegevens

Held/serie: Delisle - Collectie
Reeks/Deel: Delisle - Collectie
Scenarist(en): Delisle, Guy
Tekenaar(s): Delisle, Guy
Genre(s): Graphic Novel
Uitgever: Drawn and Quarterly publication

Mijn zoeklijst

Wij bieden je de mogelijkheid om op de hoogte gehouden te worden bij het verschijnen van nieuwe, of door je gezocht uitgaven. Je dient hiervoor ingelogd te zijn.

Klik hier om in te loggen of te registreren

 • Akim Stripspeciaalzaak

  Ulgersmaweg 14
  9731 BS Groningen

  +31 (0)50 - 549 96 98
  info@akim.nl

 • Openingstijden

  Do. 09:00 — 18:00
  Vr. 09:00 — 18:00
  Za. 10:00 — 17:00