Quetzalcoatl 3 - De nachtmerries van Moctezuma

Beschikbare exemplaren voor deze uitgave

De nachtmerries van Moctezuma
Nieuw
Quetzalcoatl - Hardcover Saga
Hardcover
€ 24,95

Uitgave omschrijving

In Quetzalcoatl maken we kennis met de jonge Mixteekse Maïana alias Twee Maïsbloemen. In 1525 wordt ze op last van het Spaanse koninkrijk de biecht afgenomen door padre Enrico Segura. Er wacht haar een rechtszaak en daarna een verzekerde dood op de brandstapel. In werkelijkheid zijn de Spaanse overheersers geïnteresseerd in de mythische schat van de Azteken. Zes jaar tevoren ontsnapte Maïana aan de dood in Tenochtitlan, de hoofdstad van de Azteken, waar veertigduizend van haar volk op de piramide van Quetzalcoatl omkwamen. Na heel wat avonturen werd ze de maîtresse van de Azteekse keizer Moctezuma, daarna de officiële hoer van de Spaanse commandant Hernán Cortès. Quetzalcoatl bevat alle geliefde Mitton-elementen: tragiek, drama, geschiedenis, geweld en bloot.

Inhoud

Vera Cruz zit nog steeds in de greep van de opstand. Vader Enrico verhoort Maïana die opgesloten werd in een Spaanse gevangenis. Ze kon ontsnappen aan de slachtingen die duizenden slaven de dood injoeg op het altaar van Quetzalcoatl en de moedige Maïana wil Quetzalcoatls aardse verschijning, de keizer Moctezuma, vermoorden. Vader Enrico zelf heeft een goed hart. Hij wordt echter gedomineerd door de priesters en het bijgeloof. Maar de komst van een komeet en een aardbeving maken hem bang waardoor hij in een tiran verandert die één van de grootste mensenoffers wil bevelen...

Overige productgegevens

Held/serie: Quetzalcoatl
Reeks/Deel: Quetzalcoatl 3
Uitgavereeks: Quetzalcoatl - Hardcover Saga
Taal: Nederlands
ISBN: 9789085523536
Scenarist(en): Mitton, Jean-Yves
Tekenaar(s): Mitton, Jean-Yves
Genre(s): Geschiedenis
Uitgever: SAGA Uitgeverij

Ook beschikbaar

De nachtmerries van Moctezuma
Nieuw
Quetzalcoatl - Softcover Saga
Softcover
€ 8,99

Mijn zoeklijst

Wij bieden je de mogelijkheid om op de hoogte gehouden te worden bij het verschijnen van nieuwe, of door je gezocht uitgaven. Je dient hiervoor ingelogd te zijn.

Klik hier om in te loggen of te registreren

 • Akim Stripspeciaalzaak

  Ulgersmaweg 14
  9731 BS Groningen

  +31 (0)50 - 549 96 98
  info@akim.nl

 • Openingstijden

  Do. 09:00 — 18:00
  Vr. 09:00 — 18:00
  Za. 10:00 — 17:00