Complete Sophie, de 1 - Van Starter naar Sophie

Beschikbare exemplaren voor deze uitgave

Van Starter naar Sophie
Nieuw
Complete Sophie, de 1
Luxe
€ 59,95

Uitgave omschrijving

De luxe versie heeft een mooie stofomslag, is gelimiteerd op 90 exemplaren en bevat een speciale ex-libris met stempel die door middel van piezografie een optimale kwaliteit verkregen heeft! 

Inhoud

Jidéhem tekende al jaren de autorubriek van het weekblad Robbedoes, die gepresenteerd werd door autokenner Starter, en was daarnaast een zeer gewaardeerd medewerker van Franquin, voor wie hij veel decors tekende van de strip Robbedoes en vanaf het begin het grootste deel van de strip Guust. Hij wilde echter graag weer een eigen strip, zoals hij al eerder in andere tijdschriften had gehad, en kreeg in 1961 die kans met Starter tegen de brokkenmakers, een spannend avontuur dat zich (uiteraard) in de autowereld afspeelde en waarin invloeden van zowel Franquin als Tillieux waren terug te vinden. In het tweede Starter-avontuur, Het huis aan de overkant, maken we kennis met Zoef, de auto met een eigen wil die Starter de nodige kopzorgen zal geven. Pas in het derde door Jidéhem getekende verhaal doet Sophie haar intrede, maar ze zal heel snel de hoofdrol van de strip naar zich toe trekken, als eerste stripheldin van de Frans-Belgische strip, ruim vóór Natasja, Yoko Tsuno, Franka en anderen, zo sterk zelfs dat de stripreeks voortaan haar naam zal krijgen!

Deze bundel met de eerste drie lange verhalen is aangevuld met een uitgebreid dossier over de auteur en zijn werk en een stel zeldzame korte strips, documenten en illustraties... De complete Sophie deel 1 is 200 pagina's dik en is gedrukt op passend papier.

Overige productgegevens

Held/serie: Sophie
Reeks/Deel: Complete Sophie, de 1
Scenarist(en): Delporte, Yvan , Vicq (Antoine Raymond)
Tekenaar(s): Jidehem (Jean Demesmaeker)
Genre(s): Avontuur, Naslagwerk
Uitgever: Arboris

Mijn zoeklijst

Wij bieden je de mogelijkheid om op de hoogte gehouden te worden bij het verschijnen van nieuwe, of door je gezocht uitgaven. Je dient hiervoor ingelogd te zijn.

Klik hier om in te loggen of te registreren

 • Akim Stripspeciaalzaak

  Ulgersmaweg 14
  9731 BS Groningen

  +31 (0)50 - 549 96 98
  info@akim.nl

 • Openingstijden

  Do. 09:00 — 18:00
  Vr. 09:00 — 18:00
  Za. 10:00 — 17:00