Trigië - Big Balloon - Complete Big Balloon serie van 19 delen

Beschikbare exemplaren voor deze uitgave

Complete Big Balloon serie van 19 delen
Tweedehands, zeer goed
Trigië - Big Balloon
Softcover
€ 69,95

Inhoud

Trigië speelt zich af op de verafgelegen planeet Elekton in het Yarna-stelsel. Op Victris, het grootste van de vijf continenten van Elekton, zijn er vijf staten: Cato, Daveli, Loka, Tharv en Vorg. Op de vlaktes van Vorg zwerven de nomadische Vorgstammen, die worden geleid door drie broers: Brag, Klud en Trigo.

Deze reeks gaat over 'De strijd om Trigië'. Het machtige koninkrijk Loka besluit Elekton te veroveren. Onder leiding van koning Zorth wordt vanuit zijn zwarte paleis in Byzan besloten het hoogontwikkelde maar vredelievende Tharv aan te vallen. De hoofdstad 'Stad van Tharv' wordt door de Lokiërs platgebombardeerd. Daarna is het afgelegen Cato aan de beurt. De lichtbewapende Catoonse luchtmacht slaagt er boven ieders verwachting in de Lokische luchtvloot te vernietigen. Ook het landleger van Loka wordt verslagen, wanneer de Catonen een stuwdam laten springen en de zweeftanks van de vijand worden verzwolgen. Daarop besluit Zorth zijn marine naar Cato te sturen. Ondertussen heeft op de Vorg vlaktes Klud zijn broer Trigo vergiftigd en is daarna naar Loka gevlucht. Hier krijgt hij van koning Zorth een afdeling soldaten mee om de Vorgs te verslaan. Maar onder leiding van Brag, de andere broer van Trigo, worden de Lokiërs verslagen en Klud gedood. Met de buitgemaakte vliegtuigen komen de Vorgs onder leiding van Trigo het land Cato te hulp en verslaan de marine van Loka. Samen met de geleerde Perik en andere vluchtelingen uit Tharv wordt in Vorg op vijf heuvels de stad Trigopolis gebouwd. Met de van Loka buitgemaakte wapens en de wetenschappers uit Tharv is Trigië nu een macht om rekening mee te houden onder leiding van keizer Trigo.

Overige productgegevens

Held/serie: Trigië
Reeks/Deel: Trigië - Big Balloon
Taal: Nederlands
Scenarist(en): Butterworth, Mike
Tekenaar(s): Lawrence, Don
Genre(s): Science Fiction
Uitgever: Big Balloon

Ook beschikbaar

Complete Big Balloon serie van 19 delen
Tweedehands, quasi nieuwstaat
Trigië - Big Balloon
Hardcover
€ 249,95

Mijn zoeklijst

Wij bieden je de mogelijkheid om op de hoogte gehouden te worden bij het verschijnen van nieuwe, of door je gezocht uitgaven. Je dient hiervoor ingelogd te zijn.

Klik hier om in te loggen of te registreren

 • Akim Stripspeciaalzaak

  Ulgersmaweg 14
  9731 BS Groningen

  +31 (0)50 - 549 96 98
  info@akim.nl

 • Openingstijden

  Do. 09:00 — 18:00
  Vr. 09:00 — 18:00
  Za. 10:00 — 17:00