10 mei 2019 00:15

Herman Gerards een leven vol stripboeken, deel 23

De deur werd geopend door een oudere man en Herman volgde hem naar de winkelruimte. Overal stonden dozen, lege kasten en andere spullen. De man bleef voor 2 vitrinekasten staan en keek Herman aan.

“U mag deze gratis meenemen, maar dan moet u ze wel zelf ophalen Houd er rekening mee dat ze behoorlijk zwaar zijn.”
Herman bekeek de kasten en zuchtte. Hij had zelf niet eens een auto. Dan moest die lapzwans van een Diederik maar bijspringen. 

De afgelopen weken was Babs begonnen over een campertje. Ze ging bijna met pensioen en ze droomde van een vrij leven reizend door Europa. Waarschijnlijk een gevolg van haar bekrompen gedrag in de wilde jaren 70. Door hun beperkte financiële middelen leek het bij een droom te blijven, maar haar broer Diederik gooide roet in het eten. Hij opperde dat Herman voor een periode van 1 jaar gratis een pandje van hem kon krijgen. Hij kon dan zijn stripboekenverzameling verkopen en zo het campertje financieren. Hij had daarbij zo gegrijnsd dat Herman de neiging had hem op zijn waffel te slaan. Babs was zo enthousiast geworden, dat elke uitvlucht nutteloos leek. Ze reed met haar broer naar het pandje en 2 uur later was ze al op de computer een indeling aan het maken: vitrinekasten voor de zeldzame boekjes en de curiosa, planken aan de muur voor de normale strips en lijsten aan de wand met posters en originele tekeningen. Herman kreeg de opdracht om alles te prijzen en na een tip van Diederik waren ook de vitrinekasten een feit. 

Het huilen stond hem nader dan het lachen. 40 jaar verzamelen naar de maan voor zo’n stomme camper. Wat moest hij in vredesnaam in Europa doen? Een vakantie naar Ruinen vond hij al ver genoeg. Hij vertelde de man dat hij contact met hem ging opnemen en liep weer naar buiten. Hij besloot Warnder op te zoeken, die was boekhouder en had misschien nog een idee.

Tevreden pulkte Herman de prijsjes van de hoesjes. Het hele idee van het winkeltje was in de prullenmand verdwenen. Toen hij thuiskwam had hij Babs verteld dat alles wat ze met de winkel verdienden van zijn uitkering afgetrokken werd. Op die manier hielden ze amper geld over voor de camper. Babs had gebaald, maar accepteerde het gegeven mopperend. Warnder had zijn fles Schotse whisky meer dan verdiend.

 • Akim Stripspeciaalzaak

  Ulgersmaweg 14
  9731 BS Groningen

  +31 (0)50 - 549 96 98
  info@akim.nl

 • Openingstijden

  Do. 09:00 — 18:00
  Vr. 09:00 — 18:00
  Za. 10:00 — 17:00