5 juli 2019 01:00

Herman Gerards een leven vol stripboeken deel 27

Café Herge slot

Tevreden keek Herman om zich heen. De opening van zijn café Herge leek een geweldige happening te worden. Na het lezen van een Asterix-album was hij op het idee gekomen om de afsluitende maaltijd als thema te nemen. Elke genodigde had een kaartje gekregen met daarop de held die hij tijdens de maaltijd moest uitbeelden. Babs als Bellefleur de vrouw van het stamhoofd. Hijzelf uiteraard als Asterix en Johan Pantoffelmans als de naar vis stinkende Kostunrix. Hij moest toegeven dat iedereen zijn uiterste best had gedaan om zoveel mogelijk op de gekozen figuur te lijken. Samen met de traditionele opstelling, kwam het wel heel dichtbij de door Uderzo gecreëerde afbeelding.

Diederik had voorgesteld om Kuifje als thema te nemen. Natuurlijk was dat het meest logische geweest, maar omdat hij het voorstelde ging het niet door. Even had Herman nog getwijfeld, omdat Diederik als Bianca Castafiore lachwekkend zou zijn, maar uit principe werd elk voorstel van deze mafkees per definitie afgewezen. Hij keek om zich heen, maar Diederik was nog steeds niet verschenen. Hij vond het type dat hij moest uitbeelden vast niet belangrijk genoeg. Herman maakte een gebaar en een kennis van hem begon in de grote ketel te roeren. Enige lieftallige dames brachten echte everzwijnbout rond. Hij wilde nergens op bezuinigen. 

Halverwege de maaltijd kwam Diederik aanlopen. Herman wachtte geen seconde en knikte naar enkele uit de kluiten gewassen aanwezigen. Onder zwaar protest en het slaken van  afschuwelijke kreten werd Diederik opgepakt. Ze omwikkelden hem met touw en sleepten hem naar een oude eik. Daar werd hij met een prop in zijn mond aan een dikke uitstekende tak opgehangen. Herman was tevreden. Wie als Assurancetourix op de eindmaaltijd verscheen, moest ook geheel naar traditie behandeld worden.

 • Akim Stripspeciaalzaak

  Ulgersmaweg 14
  9731 BS Groningen

  +31 (0)50 - 549 96 98
  info@akim.nl

 • Openingstijden

  Do. 09:00 — 18:00
  Vr. 09:00 — 18:00
  Za. 10:00 — 17:00