19 juli 2019 00:15

Herman Gerards een leven vol stripboeken, deel 28

Tevreden keek Herman naar het krijtbord. De zaak liep redelijk, maar af en toe moest je wat aanpassen om de klanten geïnteresseerd te houden. Na een opmerking van Babs over zijn drankgebruik, had hij besloten een aantal speciale stripdrankjes in zijn assortiment op te nemen. Bij sommige had hij alleen de naam veranderd, jenever heette bijvoorbeeld toverdrank, maar de meeste waren nieuwe creaties. Dat hij voor de samenstelling een Duits forum op internet gebruikt had, hoefde niemand te weten.

Bovenaan de lijst stond “duizend bommen en granaten”. Een cocktail gebaseerd op tequila en wodka, die zijn naam volledig eer aan deed. Een paar slokjes van die rommel zou volgens het forum je visie op de omgeving compleet veranderen. Herman was wel wat gewend, dus hij besloot de proef op de som te nemen. Eens kijken, een deel tequila, 2 delen wodka, een spatje citroenlikeur en 5 delen prosecco. Hij schudde alles in de shaker en goot het langzaam in een speciaal kapitein Haddock-glas. Potverdorie dat smaakte goed. Ondanks de alcohol gleed het soepel naar binnen. Gemotiveerd begon hij aan de volgende op de lijst: De Kwabbernoot-special: 4 delen rum, Coca-Cola light een tikje pina colada en op de rand een schijfje kiwi. Deze hoefde niet in de shaker en moest in een longdrink-glas opgediend worden. Hij goot het goedje naar binnen en klakte met zijn tong. Die Duitsers wisten wel wat lekker was.

Beschaamd liep Herman de trap op. Zijn hoofd hamerde als een ouderwetse smid en hij besloot nooit meer te drinken. Het was ook te triest voor woorden dat de klanten zijn vrouw hadden gebeld. Ze had hem thuis afgezet en was zonder wat te zeggen teruggereden naar de zaak. Zijn imitatie van Arie uit Joop Klepzeiker had hem een staande ovatie opgeleverd, maar was iets te dichtbij de werkelijkheid gekomen.

 • Akim Stripspeciaalzaak

  Ulgersmaweg 14
  9731 BS Groningen

  +31 (0)50 - 549 96 98
  info@akim.nl

 • Openingstijden

  Do. 09:00 — 18:00
  Vr. 09:00 — 18:00
  Za. 10:00 — 17:00