30 augustus 2019 00:30

Herman Gerards, een leven vol stripboeken deel 30

Tevreden stond Herman achter de bar. De zaak liep steeds beter en ook de strippofielen hadden geleidelijk zijn zaak gevonden. Toch was er iets vreemds vandaag. Hij kon niet precies aangeven wat, maar iets was anders dan normaal. Hij keek de zaak rond en probeerde zijn vinger te leggen op het probleem. Aan een tafeltje zaten een man en een vrouw koffie te drinken. Ze kwamen vrijwel elke vrijdag, dus dat kon het niet zijn. Twee mannen aan de bar praatten over de problemen met het pensioenstelsel. Gezien hun leeftijd een praktisch probleem, dus ook dat was normaal. Neen het was iets anders. Er klopte gewoon iets niet en zijn intuïtie vertelde hem dat het behoorlijk ernstig was.

Hij keek op de klok, half 3. Tijd voor zijn eerste alcoholische versnapering. Hij schonk zich een halve liter in en ging bij Koos aan de leestafel zitten. Koos was verdiept in “Het gele teken” en keek enigszins verstoord op toen Herman tegenover hem kwam zitten.
“Nog nieuwe dingen aan het stripfirmament?” vroeg Herman om een gesprek te starten.
“Weinig,” antwoordde Koos met zijn krakende stem. “De nieuwe Franka komt uit in september, dus heel stripland zal weer uit zijn dak gaan. Tegen de kerst komt de nieuwe Asterix en verder de standaarduitgaven. Waarom vraag je dat?”
“Ach eigenlijk zomaar. Ik heb de hele dag het gevoel dat er iets niet klopt. Is jou misschien opgevallen of er wat veranderd is?”
“Neuh, alles is hetzelfde als normaal. De koffie is niet te drinken, het bier is lauw en de eigenaar zeurt je continu aan je hoofd.” Hij knipoogde en leunde voorover.
“Toch wilde ik je een vraag stellen. Je hebt mooie strips op de leestafel liggen. Zijn die ook te koop?”

Herman keek verbaasd, Wat een vreemde vraag. Koos had een van de grootste stripverzamelingen van de stad. Wat moest hij met die tweedehands rommel van de leestafel?
Net toen hij antwoord wilde geven zag hij de reden. 
Niet alleen zat Koos te lezen uit de eerste druk van “Het gele teken”, maar er lagen nog meer dure strips op de tafel. Herman herkende ze onmiddellijk en raapte ze in paniek bij elkaar.
Dat had die geit vanmorgen bedoeld met: “Je moet je leestafel meer cachet geven.”
Ze had zijn collectors items op de tafel gelegd.

 • Akim Stripspeciaalzaak

  Ulgersmaweg 14
  9731 BS Groningen

  +31 (0)50 - 549 96 98
  info@akim.nl

 • Openingstijden

  Do. 09:00 — 18:00
  Vr. 09:00 — 18:00
  Za. 10:00 — 17:00