Het Billie Turf effect
27 februari 2019 00:15

Het Billie Turf effect

In deze tijd van gezonde voeding kan een bepaalde manier van eten, ook een averechtse uitwerking hebben. Op dit moment worden we doodgegooid met allerhande vormen van bewuste eetgewoonten. U zult het niet geloven, maar we kennen buiten de al vrij normale vegetariër de volgende hypermoderne varianten:
• Pescotariër – wel vis geen vlees
• Pollotariër – wel gevogelte, maar geen vlees, of vis
• Lacto-vegetariër – wel zuivel geen eieren
• Ovo-vegetariër – wel eieren geen zuivel
• Huppeldeweetikveel-tariër…..??

Pastinaaksoep

Slaan we niet een beetje door? Natuurlijk is bewust eetgedrag belangrijk voor iemands gezondheid en voor het wereldwijde milieu, maar dat betekent toch niet dat we met zijn allen pastinaaksoep lekker moeten gaan vinden.

Bermgras

Mijns inziens schuilt er een groot gevaar in dit gedrag. Thuis slurpen we netjes een of andere biologische drab op basis van bermgras naar binnen, maar op het werk verdwijnt het terechtwijzende vingertje van onze partner.

Bolle Gijs

Wij runnen bijvoorbeeld met zijn allen een goedlopende Stripwinkel. Kunnen wij het helpen dat er in stripland bourgondische veelvraten bestaan? Wat dacht u van de hamburgervretende Wimpy uit Popeye, of Bolle Gijs uit de Smurfen. De grootste vreters zijn natuurlijk Billie Turf en zijn lieftallige zusje Bessie. Het dagelijks aanschouwen van deze schrokops zorgt er helaas voor dat diverse puddingbroodjes en stukken appelgebak wekelijks ons bureau passeren. Gelukkig zijn we dan wel in staat om thuis netjes een aangepaste hoeveelheid biologische veldsla tot ons te nemen.
Mochten we desondanks op heterdaad betrapt worden, dan kunnen we ons gelukkig verschuilen achter het argument dat onze baas ons quasi dwingt om dit vreetgedrag normaal te vinden.
 
 

  • Akim Stripspeciaalzaak

    Ulgersmaweg 14
    9731 BS Groningen

    +31 (0)50 - 549 96 98
    info@akim.nl

  • Openingstijden

    Do. 09:00 — 18:00
    Vr. 09:00 — 18:00
    Za. 10:00 — 17:00