1 april 2020 00:30

Strips tijdens de coronacrisis

In een vorige blog heb ik al aanbevelingen gedaan hoe we de extra tijd door de coronacrisis kunnen invullen. Na 3 weken thuiszitten kreeg ik ook een indicatie wat dat voor mezelf betekende.

Zolder opruimen

De eerste stap waren de goede voornemens. De zolder en de schuur moesten opgeruimd worden, het plafond kon wel een nieuw laagje witsel gebruiken en eindelijk moest de tuin een minder oergericht uiterlijk krijgen. 20 dagen en evenzovele uitvluchten verder is er nog steeds weinig gebeurd (al zal door de positieve weersvooruitzichten de tuin er aanstaand weekend aan moeten geloven).
De tweede stap was het terugkeren naar de basishobby’s. Voor mij betekent dat veel lezen en vroeger films kijken. Wat betreft het films kijken, leg ik bewust de nadruk op vroeger. Bij 98% van de huidige rommel haak ik na 10 minuten definitief af. 

Thrillers

Bij het lezen deed zich een opmerkelijke verandering voor. Als liefhebber van literatuur en thrillers, merkte ik dat mijn interesse begon af te nemen. Er is al drama genoeg in de wereld en onbewust zocht ik naar afleiding op humoristisch gebied. De oplossing zat in mijn stripverzameling.

Joop Klepzeiker

Ondanks de protesten van mijn wederhelft begon ik stapels gagstrips naar beneden te slepen. Wat kan je beter op andere gedachten brengen dan de krankzinnige werelden van Joop Klepzeiker en de Stamgasten. Voor de liefhebbers van de gagstrip een zeer persoonlijke top 5.
 
5) De Stamgasten van Toon van Driel. Vooral de eerste 5 albums zijn geweldig.
 
4) Garfield van Jim Davis. Hiervoor geldt hetzelfde als bij de Stamgasten. De vroegere delen zijn beter.
 
3) Eugene van Jan Dirk Barreveld. Een naar mijn mening ondergewaardeerde strip.
 
2) Andy Capp. De prachtige wereld van de grootste nietsnut uit de stripgeschiedenis
 
1) Dirkjan van Mark Retera. Ongeëvenaard in zijn absurdheid.
 
En Guust dan, of Heinz zult u zich afvragen. Daarom heb ik deze opsomming ook persoonlijk genoemd. Maar laat u niet tegenhouden. Lees uw favoriete gagstrip en beleef daardoor enkele humorvolle momenten in deze toch wat trieste periode.

 • Akim Stripspeciaalzaak

  Ulgersmaweg 14
  9731 BS Groningen

  +31 (0)50 - 549 96 98
  info@akim.nl

 • Openingstijden

  Do. 09:00 — 18:00
  Vr. 09:00 — 18:00
  Za. 10:00 — 17:00