Voornemens, wensen en ideeën voor 2024
27 december 2023 00:15

Voornemens, wensen en ideeën voor 2024

Aan het eind van elk stripjaar bespreek ik enkele ideeën en voornemens voor het nieuwe jaar. Opmerkingen en aanvullingen zijn uiteraard welkom. Verder wens ik namens  stripwinkel Akim iedereen een gezond en welvarend 2024 toe en tot ziens in onze mooie winkel.
 
De eerste wens betreft de laatste Asterix. Het scenario van De witte Iris was dusdanig goed, dat ik de hoop uitspreek dat Fabrice Caro als scenarioschrijver gehandhaafd blijft. Rommel hebben we de laatste jaren genoeg gelezen.
 
Veel oude reeksen verschijnen tegenwoordig integraal. Een mooi initiatief waar naar mijn mening 1 serie snel aan toegevoegd moet worden: Billie Turf. Een stripheld die veel nostalgische gevoelens oproept, ondanks de wat ruwe aanpak van de kostschoolbewoners.
 
De krantenstrip staat onder druk. Niet door de populariteit, of de kwaliteit, maar meer door de leeftijd van de tekenaars. Mochten er geen nieuwe kunstenaars opstaan, dan graag herhalingen van topseries uit het verleden. (Andy Capp, Calvin & Hobbes, Garfield) 
 
Zet de erven Herge onder druk, zodat eindelijk Kuifje en de Alfakunst wordt afgerond en als nieuw album op de markt kan verschijnen. De schetsen en de verhaallijn liggen klaar.
 
De laatste verkiezingen waren zo’n rariteit, dat het schreeuwt om een stripverhaal. Ik denk daarbij aan een door Fred de Heij uitgewerkte one-shot, met als titel: Geertje en de grijns van Yeşilgöz.
 
Als laatste een wens die ik al een tijdje koester. De TV-fragmenten over Willy ( een parodie van Lucky TV) zijn een geweldig succes. In de loopgangen wordt zelfs gefluisterd dat de koning zelf een groot fan is. Kom op geachte stripmakers, aan het werk. Met een beetje mazzel maak je de beste komische gagstrip sinds Dirkjan.
 
Zo dat was weer onze traditionele vooruitblik op het nieuwe jaar. Maak er wat van tijdens oud en nieuw en wees een beetje voorzichtig met vuurwerk.

  • Akim Stripspeciaalzaak

    Ulgersmaweg 14
    9731 BS Groningen

    +31 (0)50 - 549 96 98
    info@akim.nl

  • Openingstijden

    Do. 09:00 — 18:00
    Vr. 09:00 — 18:00
    Za. 10:00 — 17:00