Auteur reeks 7 - Twee voor thee

Dit artikel is mogelijk leverbaar
Dit item is (momenteel) niet leverbaar via onze distributeur. Aangezien we nog niet de tijd hebben gevonden om onze gehele voorraad op de site te koop te zetten, kan het zijn dat we het artikel toch kunnen leveren. Mocht u navraag willen doen naar dit artikel, schroom dan niet ons hierover een vraag te stellen.

Inhoud

Twee voor thee is het geesteskind van twee stripmakers van formaat die ieder op eigen wijze geschaafd hebben aan het gezicht van de strip in Nederland.

Daan Jippes maakt op jeugdige leeftijd al tekeningen die een grote belofte inhouden. Vreemd genoeg wil de kunstacademie hem niet hebben. Ook in de reclamewereld kan hij niet terecht.
Als hij twintig jaar is, bevindt Daan zich - tot zijn eigen verbazing - op de afdeling vormgeving van Margriet. Maar strips blijven zijn liefde, en dus verhuist Daan in 1968 naar het stripblad Pep, ook als vormgever.
Pep plaatst een kort verhaal van zijn hand, dat voor Martin Lodewijk de aanleiding is Daan te vragen samen een verhaal te maken. Zo ontstaat Twee voor thee. Niet dat het allemaal zo gemakkelijk gaat, want tussen de eerste en de laatste pagina komt een periode van drie jaar te liggen. Voor Daan betekent dit een tijd van rusteloos zoeken naar de juiste vorm, en woekeren met zijn talent en minimum aan tekenopleiding.
En met wat voor resultaat!
AI zoekend ziet Daan zichzelf steeds meer de kant van de Disney-strips opkijken, met name naar het werk van Donaid Duck-tekenaar Carl Barks. Hij zal er niet meer van loskomen. In 1973 wordt hem gevraagd de eigen productie van het blad Donald Duck en de albums te begeleiden.
Hij doet dit op een dusdanig voortreffelijke wijze dat internationaal zijn naam gevestigd raakt.

Sinds kort heeft Daan de bron van het Disney-gebeuren in Amerika opgezocht en er zich een vaste plaats verworven.
Martin Lodewijk is in vele opzichten Daan's vakbroeder. De in 1939 geboren man-van-alle-stripmarkten-thuis heeft echter al heel wat strips gepubliceerd voor hij met Daan Twee voor thee onderneemt. "Maar striptekenen is nog niet eens altijd het leukste werk," zegt Martin. "ik zie mezelf steeds meer in een positie waarin ik graag voar anderen schrijf." Ook Martin bemoeit zich op vakmatige wijze met de strip in Nederland. Samen met Frits van der Heide zet hij in 1975 het stripblad Eppo op, daarmee aan een aantal Nederlandse tekenaars de gelegenheid gevend hun werk te publiceren. Martin vervult nog steeds, als artdirector van Eppo, een grote rol in het begeleiden van de strips die voor het blad gemaakt worden.

Twee belangrijke stripmannen dus, die samen een heel mooi stripalbum gemaakt hebben...

Overige productgegevens

Held/serie: Bernard Voorzichtig
Reeks/Deel: Auteur reeks 7
Taal: Nederlands
Scenarist(en): Lodewijk, Martin
Tekenaar(s): Jippes, Daan
Uitgever: Oberon

Mijn zoeklijst

Wij bieden je de mogelijkheid om op de hoogte gehouden te worden bij het verschijnen van nieuwe, of door je gezocht uitgaven. Je dient hiervoor ingelogd te zijn.

Klik hier om in te loggen of te registreren

 • Akim Stripspeciaalzaak

  Ulgersmaweg 14
  9731 BS Groningen

  +31 (0)50 - 549 96 98
  info@akim.nl

 • Openingstijden

  Do. 09:00 — 18:00
  Vr. 09:00 — 18:00
  Za. 10:00 — 17:00