Bommel en Tom Poes - Diversen - Bommelparade

Beschikbare exemplaren voor deze uitgave

Bommelparade
Nieuw
Bommel en Tom Poes - Diversen
Hc+prent
€ 59,95

Uitgave omschrijving

Deze 3e herziene druk verscheen op zondag 17 maart 2019 tijdens de 1e Zaltbommelse Bommeldag. Paul Verhaak heeft in deze druk alle gevonden foutjes eruit gehaald en ruim 50 lemma's toegevoegd.

De prachtige tekening van Tim Artz siert de voorkant, geheel in stijl van de boeken van uitgeverij Cliché. Deze tekening komt als prent uit en is genummerd en gesigneerd.

Inhoud

Alle tekeningen van de karakters uit de Bommelsaga van Marten Toonder zijn verzameld in dit boek, dat is samengesteld door Paul Verhaak die de 177 Bommelverhalen heeft uitgeplozen op zoek naar alle personen en figuren die in de verhalen voorkomen. Het bleken er uiteindelijk 1200 te zijn en deze zijn van A tot Z in beeld gebracht in dit boek met als titel Bommelparade. Het is een portrettengalerij, een beeldlexicon van alle tekeningen met de naam en uitleg en indien van toepassing een citaat.

Dit boek laat de veelzijdigheid van het werk van Toonder zien. Maar bovenal is het een kijkboek geworden waarin zo duidelijk te zien is dat Toonder niet alleen een taalkunstenaar was met literaire kwaliteiten maar ook dat hij over een enorm beeldend vermogen beschikte. De Bommelparade is niet alleen een must voor iedere bommelliefhebber maar ook voor de ‘niet’ kenner een geweldig kijkboek waarin je kennis kunt maken met de wereld van Bommel en Tompoes. Een prachtig standaardwerk dat samen met het Bommellexicon een volledig beeld geeft van de Bommelsaga van Marten Toonder.

Overige productgegevens

Held/serie: Bommel en Tom Poes
Reeks/Deel: Bommel en Tom Poes - Diversen
Taal: Nederlands
ISBN: 9789082426861
Scenarist(en): Verhaak, Paul
Tekenaar(s): Toonder, Marten
Genre(s): Info
Uitgever: Cliché

Mijn zoeklijst

Wij bieden je de mogelijkheid om op de hoogte gehouden te worden bij het verschijnen van nieuwe, of door je gezocht uitgaven. Je dient hiervoor ingelogd te zijn.

Klik hier om in te loggen of te registreren

 • Akim Stripspeciaalzaak

  Ulgersmaweg 14
  9731 BS Groningen

  +31 (0)50 - 549 96 98
  info@akim.nl

 • Openingstijden

  Do. 09:00 — 18:00
  Vr. 09:00 — 18:00
  Za. 10:00 — 17:00