Lefranc - De auto's van Lefranc

Beschikbare exemplaren voor deze uitgave

De auto's van Lefranc
Nieuw
Lefranc
Hardcover
€ 29,99

Inhoud

Begon Jacques Martin de stripreeks Lefranc om de auto's te kunnen tekenen die hij in Alex niet kon tekenen? Deze vraag is opzettelijk provocerend. Maar toch. In Lefranc zijn auto’s niet zomaar decorstukken. Ze vormen eerder een rode draad: van album tot album ondersteunen ze het ritme, dragen ze bij tot de sfeer, verschaffen ze de lezer geografische en tijdsgebonden referenties via getrouwe reproducties van de modellen die in een bepaald land op een bepaald moment in gebruik waren, en karakteriseren ze de personages.

Lefrancs Alfa Romeo Giulietta Sprint Veloce past perfect bij de jonge verslaggever. Het personage Axel Borg is trotser en heeft veel auto's: Rolls-Royce, Bentley, Ferrari. Jacques Martin was dankzij auto's bij het weekblad Kuifje binnengekomen. In het voorjaar van 1948 stelde hij het project van een autocolumn voor, die hij tot 1953 heeft volgehouden. Dit boek toont aan dat auto's zijn werk altijd zijn blijven vergezellen.

Een prachtige ode aan de vele auto’s in de Lefranc-reeks.

Overige productgegevens

Held/serie: Lefranc
Reeks/Deel: Lefranc
Taal: Nederlands
ISBN: 9789030377740
Scenarist(en): Chimits, Xavier , Martin, Jacques
Tekenaar(s): Martin, Jacques
Genre(s): Info
Uitgever: Casterman

Mijn zoeklijst

Wij bieden je de mogelijkheid om op de hoogte gehouden te worden bij het verschijnen van nieuwe, of door je gezocht uitgaven. Je dient hiervoor ingelogd te zijn.

Klik hier om in te loggen of te registreren

 • Akim Stripspeciaalzaak

  Ulgersmaweg 14
  9731 BS Groningen

  +31 (0)50 - 549 96 98
  info@akim.nl

 • Openingstijden

  Do. 09:00 — 18:00
  Vr. 09:00 — 18:00
  Za. 10:00 — 17:00